Archiv tiskových zpráv 3. LF UK

5. května 2016

Studentská vědecká konference 2016


Každoročně se na půdě 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy koná Studentská vědecká konference (SVK). „Konference je veřejnou prezentací studentských prací vzniklých v rámci jejich studentské vědecké aktivity (v případě pregraduálních studentů) a prezentací dílčích výsledků doktorandů v průběhu jejich postgraduálního studia,”tříká koordinátorka akce prof. MUDr. Romana Šlamberová, Ph.D.


Uskuteční se 10. května v prostorách 3. LF. Již tradičně bude zahájena v Syllabově posluchárně, ale pak se účastníci rozejdou do poslucháren i k posterům rozmístěným ve foyer hlavní budovy fakulty. V letošním roce se přihlásilo celkem 70 studentů magisterského studia i doktorandů a bakalářů.


„Vedle přednášek a posterových prezentací studentů se nám podařilo zajistit velice poutavé přednašeče z řad pedagogů a hostů. Jako čestného hosta uvítáme hned po zahájení v 10 hodin prof. RNDr. Jana Černého, Ph.D., významného českého imunologa a vedoucího Katedry buněčné biologie Přírodovědecké fakulty UK. Jsem přesvědčena, že jeho přednáška nazvaná In vivo veritas –estudium procesů v živých buňkách zaujme nejen studenty, ale i akademické pracovníky,“ láká prof. Šlamberová.


Druhou z přednášek, na kterou je obyčejně zván někdo z mladších významných pedagogů, bude mít doc. MUDr. František Duška, Ph.D., nově jmenovaný přednosta Kliniky anesteziologie a resuscitace, který se po několika letech v Nottinghamu vrátil zpět na svou Alma Mater. Přednáška, která zazní od 12.45 hodin opět v Syllabově posluchárně, má poutavý název Evidence-based medicine: Jak ji číst a jak ji brát v klinické praxi vážně?


Součástí konference jsou i hodnotné ceny, které získají studenti za nejlepší vědecké práce. „Vedle finančních ocenění nejlepších prezentací vyhlásíme podobně jako loni soutěž o cenu diváka, ve které mohou návštěvníci konference hlasovat o nejlepší práci. Následně budou jejich lístky slosovány. Vítěz divácké soutěže i vylosovaný hlasující divák obdrží atraktivní ocenění,“ dodává prof. Šlamberová. Rovněž děkan udělí cenu, osobně vybere přednášku či poster, který ho nejvíce zaujal, a to bez ohledu na hodnocení odbornými komisemi.


Podobně jako v loňském roce se i letos chystá workshop. Studenti nižších ročníků se dozví o možnostech, jak se věnovat vědě na fakultě. Úvodní slovo pronese proděkan pro podporu výzkumu prof. MUDr. Tomáš Kozák, Ph.D. Studenti pak budou moci diskutovat se zkušenými a oblíbenými školiteli Studentské vědecké aktivity na naší fakultě.


Konferenci ukončí společenský večer ve Studentském klubu Celetná, kde děkan předá diplomy a šeky vítězům jednotlivých sekcí.


Podrobné informace naleznete na http://www.lf3.cuni.cz/3LF-797.html


Kontakt

prof. MUDr. Romana Šlamberová, Ph.D., email:

Mgr. Simona Skořepová: mobil 777 077 881, email: simona.skorepova@lf3.cuni.cz


Tisková zpráva publikována dne 5. 5. 2016






Sdílet na:  


Poslední změna: 21. únor 2018 15:37 
print
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor