Archiv tiskových zpráv 3. LF UK

23. listopadu 2015

Veletrh práce 3. lékařské fakulty TRIMED JOB 2015


Dne 10.listopadu 2015 se uskutečnil druhý ročník veletrhu práce 3.lékařské fakulty TRIMED JOB 2015. Veletrh se konal pod záštitou děkana 3.lékařské fakulty Univerity Karlovy, pana prof. MUDr. Michala Anděla, CSc..


Cílem akce bylo přiblížit studentům možnosti, které jim nabízí vystudování lékařské fakulty a těm, kteří již mají zvolený svůj obor, pomoci jejich plány realizovat. Události se podle odhadů zúčastnilo více než 600 studentů z magisterského oboru Všeobecné lékařství a z bakalářských oborů Všeobecná sestra a Fyzioterapie.


Po celou dobu konání Veletrhu probíhaly přednášky uznávaných odborníků české medicíny, kteří na základě svých dlouholetých zkušeností přiblížili studentům charakter jednotlivých oborů. To mělo význam jak pro studenty, kteří si dosud nejsou o svém budoucím oboru rozhodnuti, tak pro studenty vyšších ročníků, kteří vyslechli cenné rady z praxe. Vystoupil zde například prof.MUDr.Petr Widimský, DrCs. FESC.FACC.. za vnitřní lékařství-obor kardiologie, prof. MUDr.Cyril Höschl za psychiatrii či prof. MUDr.Pavel Kalvach, CSc. za neurologii. Pro bakalářské obory byly na programu přednášky týkající se možností jejich dalšího uplatnění v klinice či výzkumu.


Novinkou letošního ročníku bylo zařazení přednášky z cyklu Medicína jako věda, kde na téma Orgánové transplantace pohovořil přednosta Kliniky transplantační chirurgie z IKEMu, doc.MUDr.Jíří Froněk, Ph.D.FRSC..


Dále se nám představili bývalí studenti naší fakulty, kteří se rozhodli pracovat v zahraničí. Účastníci si tak mohli vyslechnout specifika práce lékaře v Německu, USA, Irsku, Švýcarsku, Francii a Kanadě.


Co se týká začátku práce lékaře a specializačního vzdělávání, studenty jimi provedl pan proděkan MUDr.David Marx, Ph.D. při přednášce A co dál, doktoři? Dále pak byly účastníkům k dispozici zástupci personálního oddělení, se kterými studenti mohli ve vestibulu fakulty osobně konzultovat své životopisy a důležité náležitosti týkající se nástupu do zaměstnání.


V průběhu celého dne probíhaly ve vestibulu fakulty prezentace zdravotnických zařízení ČR, kde si studenti přímo s jejich zástupci mohli kromě nabídky pracovních míst domluvit stáže či praxe.



Autor článku: Martina Nemčoková

V Praze dne 23. 11. 2015

Sdílet na:  


Poslední změna: 21. únor 2018 15:37 
print
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor