Archiv tiskových zpráv 3. LF UK

23. června 2015

Přijímací řízení 2015

Každý rok se v červnu na 3. lékařské fakultě UK koná přijímací řízení na magisterské i bakalářské studium a hlásí okolo tří tisíc uchazečů. Jedná se o obory všeobecné lékařství, všeobecná sestra prezenční, všeobecná sestra kombinovaná, fyzioterapie, dentální hygienistka, veřejné zdravotnictví prezenční a veřejné zdravotnictví kombinované.


Je to náročný čas nejen pro uchazeče, ale i pro celou fakultu. Vytvořit komfortní zázemí pro celkem takový počet zájemců o studium a nechybovat, vyžaduje přesnost, pevné nervy a osobní nasazení.


3. lékařská fakulta se již několik let drží na předních místech oblíbenosti u studentů, a proto i zájem o studium na 3. LF každoročně stoupá. Letošního přijímacího řízení v oboru všeobecného lékařství se zúčastnilo celkem 1506 uchazečů a na základě písemného testu z biologie, fyziky a chemie jich do druhého kola postoupilo 360.


Na základě rozhodnutí děkana fakulty bylo k magisterskému studiu nakonec přijato celkem 195 uchazečů (89 mužů a 106 žen), z toho 152 Čechů, 32 Slováků, sedm Ukrajinců, tři Rusové a jeden občan Uzbekistánu. Přesné výsledky dalších oborů naleznete na http://www.lf3.cuni.cz/3LF-96.html.


Podle dvou náhodně oslovených zájemkyň o studium lékařství testy z biologie a chemie nebyly tolik obtížné, zato fyzika jim činila obtíže. Obě projevily zájem o vědecké projekty v oblasti medicíny a preferovaly osobní přístup pedagogů ke studentům, proto si zvolily 3. LF.


„Na naší fakultě najdete rodinné, přátelské prostředí. Ohlasy studentů na výuku bereme vážně a případné potíže každého posluchače řešíme individuálně. Studenti mají k dispozici moderní posluchárny i zázemí nově zrekonstruované budovy “, říká MUDr. David Marx, Ph.D., proděkan pro studium a výuku 3. LF. „Zároveň se snažíme nabídnout našim posluchačům možnost vycestování při výměnných studijních pobytech například do Paříže, Barcelony, Antverp nebo Mnichova. Letošní přijímací řízení bylo organizačně i věcně dobře zvládnuté a jako každoročně jsme vybírali z velmi kvalitních uchazečů - já osobně přeji našim budoucím kolegyním a kolegům mnoho úspěchů ve studiu i v jiných mimoškolních aktivitách “, dodává David Marx.

Sdílet na:  


Poslední změna: 21. únor 2018 15:37 
print
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor